خوراک لوبیا چیتی
هر چی ما صبر کردیم هوا سرد بشه این پست رو بزاریم نشد که نشد. اصلا انگار نه انگار که زمستون اومده!!! خوراک لوبیا چیتی از اون خوراکهایی که به عنوان صبحونه ی یک روز برفی زمستون خیلی میچسبه! یعنی منو که یاد روزهایی می اندازه که امتحان داشتیم و از شب امتحان برف سنگینی شروع به باریدن میکرد. بعد تا خود صبح به جای درس خوندن من بیدار میشدم ببینم آیا برف زمین نشسته و اگه نشسته تا کجا اومده. بعدم از 6 صبح درگیر این بودم ببینم مدرسه تعطیل هست یا نه !! و از شانسمون هم همیشه تعطیل بود و کلی ذوق و شوق و .... و اون روز صبحونه بعد از یک برف بازی توپ ، خیلی میچسبید. بله!! خوراک لوبیا چیتی بهترین گزینه ی اون صبحونه بود.
مواد لازم :
لوبیا چیتی 1 پیمانه
پیاز 1 عدد درشت
رب دو قاشق غذاخوری
قارچ یک بسته کوچک
نمک و فلفل سیاه ، پاپریکا ، قرمز ، زرد چوبه و دارچین
فلفل دلمه ای چند تیکه
کره یا روغن کمی
گلپر در صورت تمایل
یک شب زودتر لوبیا چیتی رو در آب ولرم خیس کنید و چند بار آب اونو عوض کنید تا نفخ اون گرفته بشه.
برای درست کردن خوراک لوبیا دو روش من بلدم . اول اینکه بعد از 24 ساعت که خیس کردید آب اون رو عوض کنید و روی حرارت به همراه دو تا سه لیوان آب قرار بدید تا بپزه. و بعد از 15 دقیقه که از پخت اون گذشت فلفل دلمه ای رو بهش اضافه کنید.
من خودم بعد از پخت فلفل رو دور می اندازم. واسه همین درشت بریدم. شما میتونید نگینی خرد کنید اگه دوست دارید بخوریدش.
بعد از گذشت سه ربع تا یک ساعت از پخت لوبیا قارچ اسلایس شده رو بهش اضافه کنید تا بپره.
بعد در تابه ی کوچکی کره + روغن رو توی تابه میریزیم و پیاز ریز خرد شده رو بهش اضافه میکنیم و هم میزنیم و تفت میدیم تا پیاز سبک بشه و رنگش عوض بشه. و بعد ادویه شامل نمک+ زردچوبه + فلفل سیاه و قرمز + پاپریکا رو اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
بعدم دو قاشق رب گوجه فرنگی رو بهش اضافه میکنیم و میزاریم رب سرخ بشه تا رنگ زیباش معلوم بشه.
و بعد هم اون رو به لوبیا چیتی اضافه میکنیم و هم میزنیم. خوب دیگه باید زمان بدید تا لوبیا و خوراکتون جا بیفته.
خوب روش دوم درست کردن خوراک لوبیا چیتی ، اینکه که وقتی لوبیا چیتی رو خیس کردید آب اون رو گرفتید ، توی قابلمه یک پیاز ریز خرد شده یا رنده شده رو تفت بدید و بهش ادویه بزنید و بعد لوبیا چیتی رو بهش اضافه کنید تا تفت بخوره .
این کار باعث میشه بعد از پخت لوبیا ها خوش فرم تر میشن و له و خمیر نمیشن. مثل لپه ی توی قیمه! و بعد که لوبیا تفت خورد دو قاشق رب رو اضافه کنید و بعد آب بریزید و بزارید بپزه و بعد از گذشت یک ربع فلفل دلمه ای اضافه بشه و بعد یک ساعت قارچ و نمک رو اضافه کنید و بزارید خوراک جا بیفته.
خیلی راحت و بی درد سر.
در هر صورت با هر روش پیش رفتید در نهایت دارچین رو لوبیا ها اضافه کنید و زیر حرارت رو خاموش کنید.
معمولا خوراک لوبیا چیتی با آبلیمو و روغن زیتون به همراه نون بربری سرو میشه.
اگه مو به مو جلو برید هیچ نوع آردی نیاز نیست به غذاتون اضافه کنید تا لعاب بندازه! اصلا چه معنی میده لعاب الکی دادن به غذا؟! من خیلی مخالفم با این قضیه. غذایی که خوب درست بشه و خوب هم جا بیفته خود به خود لعاب دار و خوشمزه خواهد بود. پس دقیق جلو برید و یک خوراک جا افتاده داشته باشید.
برخی ها توی خوراک لوبیا سیب زمینی هم میریزن که اونم باز بستگی به خودتون داره. در بیست دقیقه آخر پخت اگه دوست داشتید سیب زمینی هم اضافه کنید. من توصیه نمیکنم.
دیدگاهها
من با همین دستور درست کردم. البته قارچ نریختم. خیلی خوب شد.
لعابشم خیلی خوب بود
مرسی عزیزم
اگه میشه باقلوا پیچ (باقلوا گل) رو آمئپوزش بده. من میخوام واسه عید درست کنم
---------------------
سلام. دیگه فکر کنم باید سال آینده آموزشش رو بزارم.
------------------
پس دست به کار شید
میشه لطفا بگید که کرم پاتیسیر برای چه مصارفی هست یا یک اموزش تزیین اونو میدارید؟ چه جوری باید ازش استفاده کنیم
-----------------------
به جای خامه کیک میتونید ازش استفاده کنید. لابه لای کیک ها و تارت ها و پای ها و برای دسر. خیلی کاربرد داره.
ن که خیلی کاراتون را دوست دارم
---------------------
لطف داری عسل جان
ممکنه لطف کنید دستوری برای شنیتسل مرغ بنویسید، (پودری که برای پختش استفاده میشه)
ممنون، موفق باشید
-----------------------
سلام. دستور شنیسل در قسمت غذا با مرغ موجوده.
------------------
متاسفانه هوا بی نهایت آلوده شده. مخصوصا در شهر های بزرگ. اینم از عوامل نیومدن برف و بارونه. زمینم بی نهایت گرم شده
------------------------
هنوز توی شکم؟! نمیدونم چی کنم واقعا
منم تازه وبلاگ آشپزی درست کردم. با اینکه دو پست بیشتر نذاشتم هنوز اما واقعا وقتگیره. بعد آمار وبلاگ و که میبینم با تعداد نظرات جور در نمیاد اینجاست که آدم دلسرد میشه از نوشتن.
مطالب وبلاگت عالیه. خیلی مفیده. موفق باشی دوست خوبم.
------------------------
ممنونم. موفق باشید
معرکه ای به خدا
آقا یه چیز
میشه آموزش سرخ کردن پیا بگذاری
ببین پیازهات چقدر خوشگل شده
مال من اینطور نمی شه
-----------------------
حتما خانومی. ممنونم.
ممنون از اموزشهای خیلی خوبت من تو خوراک لوبیا بلغور جو می ریزم که باعث میشه لعاب دار بشه تا الان اینجوری که شما نوشتی درست نکردم ولی حتما امتحان می کنم .
----------------------
امتحان کنید و انشالله راضی خواهید بود.