پیاز ترشی
پیاز ترشی در قزوین از گذشته های دور درست میشد و این نوع ترشی تقریبا سنتی قزوین هست.
پیاز ترشی قزوین با پیاز ریز قرمز درست میشه که به مرور زمان رنگ سبز بسیار زیبایی پیدا میکنه که خیلی خوشرنگ هست.
در شهر های دیگه هم پیاز ترشی هست که در این پست سعی کردم دو نوع پیاز ترشی در دو رنگ زیبا رو آموزش بدم بهتون.
بعضی از پستهای پیج به صورت فیلم یا عکس در پیج اینستا در قسمت هایلایت یا استوری و پستها قرار میگیره. بهتره اونجا هم مارو دنبال کنید.
مارو در اینستاگرام دنبال کنید: cafechokolat1
مواد لازم:
پیاز قرمز ریز و ترد و تازه
سیر
سرکه انگور قرمز
نعنا
نمک و فلفل سیاه
شیشه استریل و تمیز
پیاز و سیر رو پوست میکنیم و میشوریم و منتظر میمونیم تا کاملا خشک بشن. اندازه پیاز ها در کنار سیر کاملا مشخص هست که چقدر کوچک هست.
در حالت سنتی سیر هارو میکوبیم تا له بشن ولی من برای راحتی کار خودم اونهارو رنده کردم.
پیاز هارو مثل تصویر برش بزنید، یک به اضافه. به شکلی که از هم جدا و باز نشن و در انتها به هم متصل باشن. فقط میخواییم کمی پیاز ها باز بشن.
زیاد پیاز هارو برش ندید که از هم باز بشن!! فقط در حد یک ضربدر کوچولو.
حالا شیشه هارو برمیداریم و مثل تمام ترشی ها لایه لایه مواد رو میریزیم. نمک خیلی کم بریزید.
یک لایه پیاز و کمی سیر و نعنا و ادامه میدیم تا شیشه پر بشه.
این ترشی نیازی به فلفل نداره و وجود فلفل سیاه هم فقط برای عطرش هست. چون سیر و پیاز اون تندی دلچسب مورد انتظار رو دارند.
وقتی شیشه پر شد سرکه رو اضافه میکنیم. سرکه این ترشی بعد یکی دو هفته ممکنه کم بشه که مثل بقیه ی ترشی ها بعدا چک میکنیم و بهش سرکه اضافه میکنم.
در شیشه رو میبندیم و در جای خشک بدور از نور قرار میدیم تا تغییر رنگ بده. حدود یک هفته زمان میبره و بعد اون میتونید در یخچال یا جای خنک نگه داری کنید.
مواد لازم پیاز ترشی قرمز:
لبو یا برگ کلم قرمز
پیاز ریز قرمز
سرکه قرمز
سیر حبه ای
مثل ترشی قبل فقط سبزی از اون حذف شده.
مواد رو داخل شیشه میریزم و روش رو با سرکه پر میکنیم. توجه کنید در این ترشی سیر رنده نمیشه و درسته استفاده میشه.
نیاز به ادویه ی خاصی نداره. فقط کمی نمک کافیه.
میتونید پیاز هارو خلال هم بکنید و به عنوان دورچین غذا ازش استفاده کنید.
انشالله این دو ترشی رو درست کنید و از اونها لذت ببرید.
این پستهای مارو هم ببینید. در مورد انواع ترشی ها هستند: