مربای آلبالو

تا فصل آلبالو هست باید مربا و شربت آلبالو رو دریابیم. انصافا بهترین مربا های بیرون هم به پای بدترین مربای توی خونه نمیرسه.

انگار یک عشق ، یک محبت دیگه ای داخل مربای خونگی هست که توی بیرونی هاش نیست. 

البته من اصولا حوصله ی پخت مربا رو ندارم. نمیدونم چرا ولی بیشتر دوست دارم برام درست کنن و بیارن! یک جورایی برام نوستالژیکه. هر وقت برای من یک شیشه مربا میارن ناخداگاه به یاد صحنه هایی از کارتونی که در بچگی دیدم میفتم. کارتونی که توش یک پیرزنه مهربون بود و داشت برای نوه هاش یک سبد پر مربای آلبالو و تمشک میبرد. هر کی دیده بگه اسمش چیه؟! من که یادم نیست. 

کلا چون تو کارتون مربا داشت من فقط مرباشو یادمه.(شکمو هستم آیا ؟!)

این مربا هم کار مادر همسر عزیز هست و من دستورش و نکات مرحله به مرحله اش رو اینجا میزارم.

مواد لازم:

آلبالو مربایی یک کیلو

شکر یک و نیم کیلو (بهتره کمی کمتر بریزید مثلا یک و دویست)

 نسبت شکر به آلبالو اینه ولی ممکنه نیاز بیشتری به شکر داشته باشید یا حتی کمتر. چون میزان ترشی آلبالو ها با هم متفاوت هست.پس شکر میتونه بین یک تا یک و نیم متغییر باشه. در کل مرباست و باید شیرین باشه پس خیلی هم مشکل ایجاد نمیکنه شیرین بودنش. ولی یک نکته دیگه هم که در شیرین بودن یا نبودن اثر داره مدت زمان نگه داریه. اگه برای مدت زیادی میخوایید مربای آلبالو رو نگه دارید سعی کنید کمی شیرینیش کمتر از حد معمول باشه.

برای تهیه آلبالو باید از این آلبالو ریز تر ها استفاده کنید نه از نوع پیوندی. قزوین یک سری آلبالو داره که عکسش رو در تصویر میبینید که ریز هستن و هسته ی اونها هم خیلی ریزه. یعنی میزان گوشت آلبالو زیاده و در عین حال ترش و سیاه رنگ هست. اینطوری هم رنگ آلبالو ها مناسب مربا و شربت هست و هم مزه ی اون.

 آلبالو هارو خوب بشورید و اجازه بدید خشک بشه. بعد با هسته گیر دستی یا برقی یا دست یا هر وسیله ای که دوست دارید هسته ی آلبالو هارو بگیرید.

بعضی افراد آلبالو رو بین دو انگشت شست و اشاره میغلتونند و بعد با فشار کمی هسته ی اونو خارج میکنن. این کار حوصله میخواد ولی در عوض آلبالوهاتون درسته خواهد بود. 

 بعد از اینکه آلبالو هارو هسته گیری کردید داخل یک ظرف بزرگ که میخوایید بعدا توش مربا رو بپزید که ترجیحا هم لعابی هست شروع کنید به لایه لایه آلبالو و شکر ریختن. اول یک لایه شکر بعد روش آلبالو و بعد شکر و ..... ادامه بدید تا تمام آلبالو و شکر تموم بشه. 

یعنی مثل یک پلو مخلوط یا ماکارونی تمام مواد و شکر لایه لایه قرار بگیره.و سطح رویی در نهایت شکر باشه.

 بعد قابلمه محتوی آلبالو برای یک روز کامل استراحت میره توی یخچال. این کار باعث میشه آلبالو و شکر آب بیندازن و دیگه نیازی نباشه آب به مربا اضافه کنیم.

بعد از یک روز قابلمه مربا رو روی شعله ی ملاییم قرار بدید و اجازه بدید بین نیم ساعت تا 40 دقیقه مربا بپزه. این زمان بستگی به میزان آبی که آلبالوهای شما داشت و جنس آلبالو داره. یعنی باید تست کنید ببینید آیا آلبالو ها پختن؟ شربتش غلیظ شده؟ رنگ دلخواه داره؟ 

من اصلا اضافه کردن آب به مربا رو دوست ندارم. حتی برای گرفتن شربت. چون باعث میشه اولا رنگ مربا کدر بشه و از طرفی ایجاد کف میکنه و صد در صد روی مزه ی واقعی مربا اثر میزاره.

 توجه کنید بعد از سرد شدن مربا کمی غلیظ تر خواهد شد پس سعی کنید مربا رو غلیظ برندارید! 

قابلمه مناسب برای این مربا لعابی هست و باعث میشه مرباتون قوام داشته باشه. از قابلمه مسی به هیچ وجه استفاده نکنید!!!!!!!!!

درب قابلمه در زمان پخت باید باز باشه.

شعله باید ملایم باشه تا مربا در اثر حرارت بپزه. نه زیاد که بسوزه یا سر بره و تیره بشه و نه خیلی کم که آبش بخار نشه و رنگ مربا کدر بشه.

 میوه آلبالویی که میخوایید مربا درست کنید باید تازه و رسیده باشه. 

چون این مربا و آلبالو ترش هست پس نیاز به اضافه کرن آبلیمو ، جوهر لیمو و ... ندارید و مربا شکرک نمیزنه. ولی همیشه سعی کنید مربا رو در مقدار کم مثلا دو یا سه کیلو بپزید. و تازه تازه مصرف کنید. (اگرم مربایی دارید که شکرک زده به خاطر اینه که موقع پخت زیادی جوشوندیدش میتونید کمی آب جوش توش بریزید و بزارید روی حرارت تا چند تا قل بزنه و بعد دوباره زیرش رو خاموش کنید و توی یخچال قرار بدید در ظرف شیشه ای در بسته تمیز.)

یک نکته رو جدد بگم که حواستون باشه مربای سرد شده غلیظ تر از داغه اونه!!! یک دفعه خشک نکنید مربارو ازش آبنبات بگیریدا!!!!!!!!

اگه دوست دارید اسانس خاص یا وانیل به مربا اضافه کنید در انتهای پخت این کارو بکنید.

اگر آلبالوهای شما بعد از یک روز خیلی کم آب بود و حتما میخواستید از اونها شربت هم بگیرید کمی آب به آلبالوها اضافه کنید و بعد بپزید.

برای نگه داری مربا وقتی خنک شد، اون رو داخل شیشه های تمیز و خشک بریزید به طوری که حتما تا روی مربا شربتش باشه و در اون رو محکم ببندید و در جای خشک و خنک نگه داری کنید. 

یک نکته رو هم بگم اگه در حین پخت مربا روش کف کرد اجازه بدید کمی از مرحله ی پخت بگذره و در اواسط پخت کف اون رو بردارید. 

ممکنه آب آلبالوی شما زیاد باشه و بخوایید ازش شربت بگیرید. میتونید مقدار آبی که میخوایید شربت بگیرید رو با کمی آب مخلوط کنید و بعد هسته های آلبالوهاتون رو داخل یک پارچه ی تمیز بریزید و گره بزنید و بیندازید داخل شربت و شربت رو روی حرارت قرار بدید تا با آب بجوشه و غلیظ تر بشه.و در انتها هسته هارو از داخلش خارج کنید.

میتونید برای خوشرنگ شدن شربت و برای اینکه شبیه بیرونی ها بشه کمی داخل اون بعد از پخت رنگ خوراکی ویلتون بریزید.  

هر نوع اسانس که بخوایید به شربت اضافه کنید در انتهای پخت باشه حتما!!

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir