رول گوشت
اینجا برای من حکم دفتر یاداشت داره. حتی وقتی میخوام غذا درست کنم اول میام میخونم ببینم دقیقا باید چی بریزم یا نریزم. پون اینجارو با تمرکز بالا مینویسم و سعی میکنم تمام نکته هایی که در درست کردن یک چیزی بهش نیاز هست رو بنویسم. این دقت و وسواسم باعث میشه خیلی سخت دستور هایی رو غیر از دستورهای خودم امتحان کنم. و متاسفانه اینکه هر وقت به یک دستوری اعتماد کردم، یک اشکالی توش بود باعث میشه سعی کنم اعتماد نکنم. چقدرم این روزها دستور ها مدل به مدل و رنگ به رنگ شده!
برای اینه که همیشه میگم مثلا قبلا فلان دستور را در سایت داشتیم. این قبلا یعنی اعتماد به اینکه دستورهای این سایت رو بارها امتحان کردم و با دقت بالا نوشتم. گاهی ننوشتن و آپدیت نشدن رو هم به همین حساب بزارید که تمرکز لازم برای دقیق نوشتن ندارم.
ممنون که همیشه منو مورد لطف قرار میدید و به یادم هستید.
امروز هم یک نوع خمیر پر کاربرد داریم و یک نوع رولت یا رول یا پیراشکی.
مواد لازم خمیر :
آرد سه پیمانه
تخم مرغ یک عدد
شیر ولرم یک پیمانه
خمیر مایه 2 قاشق غذاخوری سر صاف
شکر یک قاشق غذاخوری
نمک یک سوم قاشق چایخوری
کره یا روغن مایع 6 قاشق غذاخوری
مواد لازم داخل خمیر:
پنیر موزارلا رنده شده به میزان لازم
مرغ نگینی خرد شده دو پیمانه
گوشت چرخکرده مخلوط دو پیمانه
پیاز نگینی خرد شده دو پیمانه
قارچ نگینی خرد شده دو پیمانه
پیازچه خرد شده یک پیمانه
فلفل دلمه ای نگینی یک پیمانه
گوجه فرنگی خشک شده سه قاشق غذاخوری
آویشن ، نمک ، انواع فلفل ، پودر سیر و پیاز
مواد رومال در صورت تمایل :
زرده تخم مرغ یک عدد
زعفران دم کرده دو قاشق غذاخوری
کنجد به میزان لازم
قبل شروع بگم که دیدن پستهای پیراشکی و پیتزا های قبلی خالی از لطف نیست، خصوصا که چند مدل خمیر رو قبلا در موردش صحبت کردیم و میتونید اونجا ببینید. پستهای مربوط به خمیر و نانها رو هم میتونید ببینید.
مورد بعدی که میتونم خواهش کنم همه یک سری پیمانه استاندارد تهیه کنید؟ ببینید اصولا دستورها یا بر اساس گرم هستند یا پیمانه. قبول دارم خرید ترازو شاید هزینه بر باشه و از سی هزار تومن شروع میشه به بالا ولی پیمانه های پلاستیکی واقعا از دو سه هزار تومن هست تا حالا مارکهای گرون. پس هزینه ای نداره. ولی عوضش خیالتون راحته وقتی میگیم قاشق غذاخوری یا چاخوری دقیقا از چی داریم صحبت میکنیم.
شیر رو کمی ولرم میکنیم به طوری که دست آدم نسوزه و یخ هم نباشه. خمیر مایه فوری و شکر رو به اون اضافه میکنیم و اجازه میدیم ده دقیقه تا یک ربع بمونه تا خمیر مایه عمل کنه.
برای این خمیر میتونید از کره یا روغن مایع استفاده کنید. روغن مایع مخصوص پخت و پز باشه. اگه با کره درست کنید خوشمزه تر و خوشبوتر خواهد بود ولی زودتر بیات میشه و وقتی سرد بشه به خاطر داشتن کرده بافتش کمی سفت میشه. ولی روغن مایع اون حالت رو نداره. مقایسه اش دقیقا مثلا خود کره هست که در دمای پایین و حالت سرد شدن سفت میشه. حالا انتخاب با شماست! من برای مواقع سریع سرو کردن ترجیحم روی کره هست و در باقی موراد روغن.
اگه از کره استفاده میکنید اون رو ذ.ب کنید و اجازه بدید از حرارت بیفته. حدود هفتاد و پنج گرم کره نیازه. کره یا روغن رو با تخم مرغ و نمک هم بزنید و بعد خمیر مایه و شیر رو که عمل اومده بهش اضافه کنید. ببینید خمیر مایع فوری درسته نیاز به عمل آوری نداره ولی اگه خراب باشه و مستقیم به آرد اضافه کنید کلی مواد هدر رفته و شما با یک عمل آوری ساده میتونید از هدر رفت مواد غذایی جلوگیری کنید.
حالا آرد رو کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری به دست بیاد تا به دست نچسبه. اگه آرد رو مستقیم و یکباره اضافه کنید ممکنه این مقدار آرد زیاد باشه. آرد یا هر ماده جامد بستگی به جای نگه داریش و حتی آب و هوای اون منطقه ممکنه کمتر یا بیشتر باشه. پس یک پیمانه آرد در منزل من با یک پیمانه آرد در شهر و جای دیگه دقیقا یکی نیست و ممکنه حتی میزان جذب بیشتر یا کمتری باشه. ولی خوب پروژه ناسا نیست که یک قاشق کم یا زیاد خمیری ایجاد میکنه که فرق زیادی نداره. فقط اگه آرد زیادی به خورد خمیر بدید خمیر سنگین تر میشه و آرد کمتر خمیر رو پوک تر میکنه.
بعد از ایجاد خمیر اون رو داخل یک ظرف چرب شده قرار میدیم و روش رو میپوشونیم و در جای گرم اجازه میدیم یک تا دو ساعت استراحت کنه تا حجم خمیر دو برابر بشه.
تا خمیر درست بشه مواد گوشتی داخل رو درست میکنیم. پیاز نگینی رو با زردچوبه و انواع فلفل تفت بدید تا سبک بشه و بعد گوشت اضافه بشه. نمک زده بشه و بعد از نیم پخت شدن گوشت مرغ اضافه بشه. فلفل دلمه ای و قارچ بعد از تفت خوردن مرغ اضافه بشه و بعد از اینکه آب قارچ جمع شد و مواد رو به سمت سرخ شدن رفت پودر سیر اضافه بشه و در نهایت حتما از ادویه فراوان استفاده کنید و بچشید و نمک رو میزان بریزید.من این بار به جای سس کچاب از گوجه فرنگی خشک شده استفاده کردم. و تنها یک قاشق سس تند گوجه فرنگی ریختم.
بعد از اینکه خمیر خوب پف کرد، پف اون رو بخوابونید و کمی ورز بدید تا یکدست بشه. در یک سطح صاف آرد بریزید و به آرامی خمیر رو باز کنید تا نازک بشه . حدود نیم میلی متر باشه.به جای آرد ریختن میتونید خمیر رو روی سلفون یا پلاستیک هم باز کنید که در انتها راحت تر میتونید رولش کنید. خمیر رو باز کرده و یک لایه از مواد رو روی اون پخش کنید. و روی مواد یک لایه پنیر پیتزا در صورت تمایل بریزید. من از یک لایه ی پنیری فراوون استفاده کردم.
بعد به آرامی خمیر رو رول کنید و با چاقوی تیز برش هایی دو سانتی ایجاد کنید. و بهتره رول هارو در سینی فر از جنس تفلون یا نچسب بچینید. در صورتی که دسترسی به سینی نچسب نداشتید مجبورا از کاغذ روغنی استفاده کنید. ولی سینی تفلون باشه خیلی بهتره.
رول هارو برای مدت بیست دقیقه در فر از قبل داغ شده با دمای 175 درجه قرار بدید.
در صورتی که دوست داشتید رویه و دوره ی اون طلایی بشه میتونید یک زرده تخم مرغ رو با دو قاشق زعفران مخلوط کرده و قبل از اینکه در فر قرار بدید رو اون بمالید و روش کنجد بریزید. دیگه اینا سلیقه ای هست.
از این خمیر میتونید مدلهای دیگه هم استفاده کنید و مثل کلوچه یا حتی به عنوان خمیر پیتزا استفاده کنید. خمیر کاربردی و راحتی هست.
در صورتی که نخواستید داغ داغ مصرف کنید میتونید اونها رو فریز کنید و در فریزر قرار بدید و تا یک ماه بعد هم میتونید داغ کنید و میل کنید. اگه برای مهمونی درست میکنید میتونید در قسمت گرم نگه دار فر اونهارو قرار بدید تا گرم بمونه و خشک نشه.
فصل فصل زرشک هست و سفارش میکنم از خوردن زرشک تازه و آب زرشک غافل نشید و میتونید ازن نوشیدنی خوب رو به جای نوشابه ها در وعده غذایی قرار بدید. نوشیدنی زرده هک همون شربت زعفران خودمون هست که صرفا جهت زیبایی گذاشتم. اصلا فکر نکنید سریع خوردمش ها!!!
با این میزان مواد غذایی و خمیر حدود بیست تا رول گوشت دارید که با توجه به اندازه متوسط اونها هر کدوم حدود دویست و پنجاه کالری داره. اینم برای دوستان رژیمی که بدونند کالریش چقدر هست.
میتونید مواد داخلی رو از هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید. مثل سوسیس یا کالباس یا حتی مخلوط پنیر فتا و انواع پنیر با سبزی. یا حتی میزان شکر رو دو برابر کنید و داخلش از نوتلا یا مربا استفاده کنید و نون شیرین داشته باشید.
نوش جون