زولبیا
بچه تر که بودم فقط و فقط زولبیا دوست داشتم و بامیه اصلا برام تحمل نبود. ولی الان برعکس شده، مگر اینکه زولیبا های خودم باشه!!
این دستور من و بهترین دستور زولبیایی هست که تا حالا امتحان کردم و ازش راضی ام.
دستور بامیه رو هم قبلا داشتیم.
مارو در اینستاگرام دنبال کنید: cafechokolat1
مواد لازم:
نشاسته ی گل 1 پیمانه
ماست نصف پیمانه
کره بیست گرم
بکینگ پودر یک دوم قاشق چایخوری
آرد سفید یک قاشق غذاخوری
زعفران دو قاشق غذاخوری
گلاب دو قاشق غذاخوری
اگه با روش من زولبیا درست کنید؛ یک زولبیای ترد و بلورین خواهید داشت.
۱)موضوع مهم برای ترد شدن زولبیا اینه که خمیرش استراحت کافی داشته باشه. خمیر زولبیا دو بار استراحت داره. یکی در ابتدای کار که حدود 12 ساعت هست و یکبار هم بعد از اضافه کردن مواد.
۲)مقدار نشاسته گل و ماست رو تقسیم بر دو میکنیم. یعنی یک دوم پیمانه نشاسته ی گل و یک چهارم پیمانه ماست رو با هم مخلوط میکنیم و وقتی خمیر بدست اومد، اون رو داخل یک ظرف چینی قرار میدیم و در ظرف را محکم میبندیم.این مواد خمیر ترش هست و قراره حداقل دوازده ساعت استراحت کنه.بازه ی استراحت خمیر بین ۱۲ تا ۲۴ ساعته.
۳) بعد از استراحت خمیر، نشاسته ی گل باقی مانده و ماست باقی مانده رو مخلوط میکنیم و بعد خمیر ترش(که دوازده ساعت استراحت کرده)و دو قاشق زعفران دم کرده و دو قاشق گلاب و آرد و کره و بکینگ پودر رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مواد یکدست بشه.
۴) مواد بدست آماده رو برای مدت 5 دقیقه با همزن برقی هم میزنیم.تا کشدار و روشن بشه.(اگه همزن برقی ندارید مواد رو چند بار از صافی عبور بدید تا نرم و کشدار بشه)
۵)مجدد بین نیم تا یکساعت به خمیر استراحت میدیم. در ظرف در بسته.
۶)در این فاصله شربت بار رو آماده میکنیم.
برای درست کردن شربت بار به مواد زیر نیاز داریم:
آب یک لیوان
شکر دو لیوان
گلاب دو قاشق غذاخوری
عسل یک تا دو قاشق غذاخوری
زعفران مقداری
شربت رو درست میکنیم، اول آب و شکر رو داخل یک قابلمه میریزیم و هم میزنیم تا جایی که امکان داره حل بشه بعد شعله رو روشن میکنیم و با حرارت کم اجازه میدیم به جوش بیاد و فقط در این حد هم میزنیم که شکر ته نگیره.(زیاد هم نمیزنیم) بعد گلاب و زعفران رو اضافه میکنیم و اجازه ده تا گونزده دقیقه با حرارت کم بجوشه. برای اینکه دور ظرف شکرک نزنه میتونید کمی آبلیمو با قلمو به حاشیه ی ظرف و بالای جایی که شربت قرار داره، بمالید. در یک دقیقه ی اخر عسل رو اضافه کنید. اگه عسل شما خیلی رقیق هست دو قاشق اضافه کنید. در خیلی دستورها گلوکز استفاده میشه! من هیچ وقت گلوکز نزدم و نمیزنم. این کار برای براقیت بامیه هست. من ترجیح میدم سالم بخورم ولی براق نباشه!
شربت رو از ظرفی که توش درستش کردید به یک ظرف دیگه انتقال بدید و بزارید کنار تا خنک بشه.
۷)بعد از استراحت دوم خمیر یک سری حبابهایی زده و اون رو هم میزنیم. برای اینکه مواد رو سرخ کنیم میتونیم از قیف پلاستیکی یا ظرف سس استفاده کنیم.من از قیف پلاستیکی یکبار مصرف استفاده کردم.و چون دوست داشتم زولبیا ترد تر باشه خیلی باریک سر قیف رو سوراخ کردم.
۸)روغنی که زولبیا سرخ میشه باید داغ باشه. ولی نه در درجه ای که بسوزه! و باید شعله ملایم باشه. اگه شعله زیاد باشه زولبیا میسوزه و اگه کم باشه خشک میشه در نهایت.
۹)من برای سرخ کردن زولبیا از ظرف شیر جوش استفاده میکنم و دوست دارن سایز زولبیا ها درشت باشه. میتونید از رینگ فلزی در داخل ظرف روغن بزرگتر استفاده کنید.
۱۰)بعد از سرخ شدن زولبیا اونهارو در شربت گرم قرار میدیم. و با قاشق به زیر شربت هدایت میکنیم و نهایتا بعد از چند ثانیه اونهارو از شربت خارج کرده و روی توری فلزی قرار میدیم تا شربت اضافی اون خارج بشه.
۱۱)زولبیاهارو میتونید در ظرف در بسته نگه داری کنید.این زولبیا عالیه.
۱۲)اگه مواد زولبیا خیلی سفته یک قاشق ماست اضافه کنید.
دیگه از خوبی و خوشمزگیش چی بگم؟ حتما امتحانش کنید و منو از دعا خیرتون بی نصیب نگذارید.
نوش جونتون.