نعناع و سبزی خشک

ماه ، ماه خشک کردنه سبزیجاته!!

یک سری کارها توی خونه هست که من عمرا اگه سالی ، دوسالی ، ده سالی ، صد سالی برم سراغش ! مثل خشک کردن سبزیجات. کلا هم روند خشک کردن برای من بی نهایت سخت هست و اگه مجبور باشم انجام بدم ، بهترین روشش دستگاه میوه خشک کن هست. هم تدریجی و هم راحت هر چیزی رو خشک میکنه. 

چندی پیش یک کیلو نعناع شسته شده روی دستم مونده بود. اینکه فکر کنید من شستم و پاک کردم نعناهارو هم خیلی اشتباه کردید. چون من از این کارم فراری ام.

دیدم نعناع های بی چاره دارن خراب میشن بعد از یک هفته گفتم یک کاری باهاشون بکنم. خوب مسلما حوصله ی خشک کردن سنتی نداشتم. و از اونجایی که راهی سفر بودم و زمان میوه خشک کن رو هم نداشتم . ترجیح دادم یک روش سرعتی که اصلا قبول ندارم رو امتحان کنم. استفاده از ماکروفر! کلا من از سولاردوم و ماکروفر فراری ام و تا جایی که میتونم از اونها استفاده نمیکنم. ولی این روش به عنوان یک روش فوری امتحان شد و خوب بود. 

 مواد لازم : نعناع یا هر سبزی که دوست دارید.

 خوب اول از همه بگم از نظر رنگ ، بو و خاصیت نعنایی که به صورت سنتی یا در دستگاه میوه خشک کن خشک میشه کاملا ارجحیت داره به نعناع در ماکروفر. برای درک این موضوع و درک فرآیند بررسی علمی اون میتونید این مقاله رو مطالعه کنید.

برای خشک کردن هر سبزی شما اول باید اون رو خوب پاک کنید. و بعد چندین بار با آب و یک بار با پرکلرین یا نمک یا ریکا اون رو بشورید. آلودگی موجود در سبزیجات خیلی متداول و شایع هست که به راحتی انتقال پیدا میکنه. بعد سبزی هارو روی پارچه ی تمیز قرار بدید تا آب اضافی اون کاملا گرفته بشه.

اولین نکته در خشک کردن سبزی اینه که سبزی تازه و ترد و سبز رو خریداری کنید و سریعا اونها رو بشورید. قسمت های زرد و پلاسیده رو از سبزی جدا کنید و دور بریزید.

بهتره برای خشک کردن سبزی ها برگهای اون رو جدا کنید و حتی نازک ترین ساقه رو هم بکنید. و جدا کنید. بعد در روش سنتی سبزی رو داخل سبد با بافت ریز یا سینی پهن میکنیم. سعی میکنیم خیلی لایه ی کلفتی نباشه و نازک پهن کنیم.

از طرفی سبزی رو در ارتفاع مثلا روی کولر قرار بدید تا روی سطح زمین نباشه و حشره ای داخل اون نره. 

 سبزی رو در روش سنتیبه دو صورت خشک میکنیم. یا در سایه و یا  در آفتاب داغ با دمای بالا به طور مستقیم (نه از پشت پنجره) قرار میدیم تا سریعا خشک بشه. توجه کنید هر چی حرارت خورشید بالاتر باشه و سریع تر خشک بشه بهتره. هر چی روند خشک کردن طولانی تر بشه رنگ سبزی به سمت زرد شدن میره . ولی این روش یک بدی داره که تمام ویتامین ها و املاح سبزی رو از بین میبره. ولی در روش استفاده از سایه معمولا رنگ بهتری خواهیم داشت و تقریبا ویتامین هایی مثل گروه B رو حداقل خواهیم داشت. خصوصا در سبزی هایی مثل نعناع بهتره از سایه استفاده کنیم برای خشک کردن تا رنگ اونها خراب نشه و از طرفی چون نعنا خیلی حساس و لطیف هست سریعا میسوزه پس بهتره در سایه خشک کنیم.

در سایه و دمای اتاق بهتره از جریان هوایی مثل کولر یا پنکه استفاده کنید. و هوای محیطی که سبزی داره در اون خشک میشه باید متناوب و در گردش باشه . 

پس یک نتیجه گیری کلی دو روش داریم سایه یا آفتاب. در صورتی که به آفتاب پر حرارت مثل بالای 38 درجه دست رسی دارید میتونید در چند ساعت سریعا سبزی رو خشک کنید. اما اگه دما جوری هست که ممکنه چندین ساعت این روند طول بکشه ، کلا بی خیال آفتاب بشید که باعث زرد شدن سبزی میشه. در سایه هم باید محیط جریان هوای متناوب داشته باشه.

 سبزی ها اگه در حجم بالا خشک میشن حتما هر یک ساعت یک بار زیر و رو کنید تا تمام قسمت های سبزی مثل هم خشک بشه و یکنواخت باشه. خوب این از سنتی خشک کردن.

برای خشک کردن در فر یا ماکروفر. اول سبزی رو باید حسابی تمیز و پاک و خشک باشه و حتی یک قطره آب روی اون نباشه. وجود آب باعث میشه رنگ سبزی سیاه بشه و سبزی به جای خشک شدن بسوزه. 

بعد سبزی رو روی سینی ماکروفر قرار بدید ، بهتره یک دستمال زیر سبزی قرار بدید تا زمانی که سبزی داره خشک میشه و آب از دست میده آبش جذب دستمال بشه. سبزی رو با دمای بالا و بیشترین دما برای مدت یک تا دو دقیقه در ماکروفر قرار میدیم. فقط توجه کنید هر 10 ثانیه یک بار در ماکروفر رو باز کنید و سبزی رو زیر و رو کنید و اگه نیاز بود دستمال رو از زیر سبزی بردارید. و مجدد ادامه خشک کردن. 

پس هر 10 ثانیه یک بار در ماکروفر باز میشه و سبزی زیر و رو میشه. تا کاملا سبزی خشک بشه.

 توجه کنید بهتره حجم نعناع یا سبزی که در ماکروفر خشک میکنید کم باشه و دفعات خشک کردن رو بیشتر کنید. مواظب باشید که سبزی ها مخصوصا نعناع خیلی زود میسوزن در ماکروفر و باید واقعا حواستون جمع باشه.

برای خشک کردن در فر. فر رو با دمای متوسط روشن کنید و وقتی داغ شد اون رو خاموش کنید و سینی حاوی سبزی های شسته و خیسی گرفته شده رو داخل فر خاموش ،در طبقه ی بالای فر گرم قرار بدید. و حدود نیم ساعت اجازه بدید بمونه. ولی هر پنج دقیقه در فر رو باز کنید و سبزی رو زیر و رو کنید تا یکدست خشک بشه. مجدد سینی رو خارج کنید و فر رو روشن کنید و باز بعد از داغ شدن سینی رو داخل قرار بدید و این کارو تکرار کنید تا سبزی خشک بشه. 

میتونید دمای فر روی کمترین دما قرار بدید و کلا فر رو خاموش نکنید و مداوم زیر و رو کنید تا خشک بشه و نسوزه. پس کلا باید با دمای فر بازی کنید تا ملاییم بمونه .دمای کم. طبقه ی بالا. هر 5 دقیقه زیر و رو کردن

 بعد از خشک شدن سبزی ها اونها رو آسیاب کنید و بعد الک کنید و در شیشه های در بسته قرار بدید تا عطر و بوی اونها حفظ بشه. 

در خشک کردن با فر و ماکرو فر مهم ترین موضوع اینه که سبزی عاری از هر گونه آب و کاملا خشک باشه تا سیاه نشه.

هر چی زمان خشک شدن سبزی کوتاه تر باشه سبزی خوش رنگ تر میشه.

من نیمی از سبزی رو دخترم ساقش رو گرفت و نیمی رو با ساقه خشک کردم (اصلا فکر نکنید از تنبلی ها!)که ساقه باعث شد رنگ نعنا روشن تر بشه ، اما از نزدیک بی نهایت رنگ ملایم ای داشت که آدم لذت میبره نگاهش کنه. و کاملا خشک شد بدون اینکه اثری از سوختگی داشته باشه. 

 حدودا هر یک کیلو سبزی تازه 50 گرم سبزی خشک به ما میده.

یکی از روش های خیلی معمول هم خشک کردن سبزی و میوه روی شوفاژ و بخاری حرارت پایین (شمعک) هست که در فصل پاییز و زمستان بیشتر کاربرد داره. و چون با حرارت غیر مستقیم و سریع خشک میشه بسیار خوشرنگ حواهد بود.

 خوب اینم از خشک کردن سبزی ها. لازم به ذکر در درست کردن این سبزی ها دختر گلم که امروزم روزشه و انشالله مبارک باشه بی نهایت بهم کمک کرد. واقعا کمک کرد. بر عکس همیشه که .... این بار با سلیقه و آرامی ساقه ها رو از برگ ها جدا میکرد و وقتی کارش تموم شد یک سری سبزی هایی که از روی کابینت ریخته شده بود زمین رو با دستمال کاغذی به صورت خود جوش جمع کرد و ریخت توی سینک! انقدر برام این کمک ها لذت بخش بود که خدا میدونه . از ته ته دلم از خدا میخوام خدا یک دختر ناز و خوب نصیب تموم مامان بابا ها بکنه.

 در کل چندین روش برای خشک کردن سبزی داریم : که هر کدوم معایب و مزایای خودش رو داره.

- سنتی در آفتاب 

- سنتی در سایه

- در ماکروفر

- در فر

- در دستگاه میوه خشک کن 

- روی شوفاژ و بخاری با حرارت کم

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir