نان صبحانه
این نون بسیار اسفنجیه و جون میده برای خامه ، مربا خوردن و صبحونه.
یک نون شیرین که بسیار میتونه کاربردی باشه.و ایده ی خوبی هست برای ماه رمضون.
مارو در اینستاگرام دنبال کنید: cafechokolat1
مواد لازم:
آرد سه پیمانه
تخم مرغ درشت یک عدد
شکر ۵ قاشق غذاخوری
شیر ولرم یک پیمانه
کره ۵۰ گرم
ماست شیرین یک قاشق غذاخوری
خمیر مایه فوری یک قاشق غذاخوری
بکینگ پودر(در صورت تمایل) یک دوم قاشق چایخوری
نمک یک دوم قاشق چایخوری
۱_ خمیر مایه+شیر+شکر رو داخل یک ظرف میریزیم و اجازه میدیم پف کنه. (جهت اطمینان از سالم بودن خمیر مایه)
۲_کره رو ذوب میکنیم و به همراه تخم مرغ و ماست به خمیر مایه اضافه میکنیم.
۳_ بکینگ پودر نقش بهبود دهنده داره و میتونید حذفش کنید. آرد و بکینگ پودر و نمک رو اضافه میکنیم تا خمیر لطیفی ایجاد بشه.
۴_حتما ارد رو کم کم اضافه کنید ؛ جنس آرد ها متفاوت هست و گاهی نیاز به ارد کمتر یا بیشتری داریم.
۵_ روی خمیر رو بپوشونید و اجازه بدید برای یک ساعت یا تا زمانی که حجمش دو برابر بشه استراحت کنه.
۶_ پف خمیر رو بگیرید و ورزش بدید و به شش یا هشت قسمت تقسیمش کنید و چونه بگیرید.
۷_ حالا چونه هارو به شکلی که دوست دارید فرم بدید و در یک ظرف ۲۰ در ۳۰ قرار بدید. تنوع شکلهای نون خیلی زیاده و این واقعا سلیقه ای هست. این نون خودش بینهایت خوشمزه است.
۸_من دوست داشتم کمی ارده شکلاتی داخل نون بزنم و برای این کار از میزان شکر داخل نون ۳ قاشق کم کردم، کمی ادویه ی هل به خمیر زدم و نون رو مطابق تصویر باز کردم و روش ارده شکلاتی زدم. کمی هم کره نارگیل بهش زدم. این دیگه کاملا سلیقه ای هست.(در صورت تمایل میتونید داخل رولهاتون گردو خرد شده و دارچین و کمی شکر بپاچید فقط توجه کنید حتما شکر داخل خمیر رو کم کنید)
۹_ بعد از اینکه خمیر رو داخل قالب قرار دادید روشو بپوشونید و یک ربع بهش استراحت بدید و بعد داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه در طبقه ی وسط قرار بدید. حدود نیم ساعت زمان میبره تا بپزه و در صورت لزوم گریل رو روشن کنید.
۱۰_ میتونید زمانی که فر رو داغ میکنید یک کاسه استیل اب هم داخل فر قرار بدید تا فر مرطوب بشه و زمانی که قالب نون رو داخل فر قرار دادید اون رو بیرون بیارید.
۱۱_ اگه میخوایید رومال نونهای شما کدر باشه مثل مال من میتونید روز خمیر رو با مخلوط شیر و زعفران یا شیر خالی مرطوب کنید و کمی کنجد یا شکر بپاچید. اگه دوست دارید براق باشه از مخلوط یک عدد زرده تخم مرغ و زعفران و کمی ماست برای رومال استفاده کنید.
نمای برش خورده کیک خودش بیانگر همه ی بافت بینظیرش هست...