نان بربري
تو این شرایط جدید که ایجاد شده و مردم ترجیح میدن در خانه نان تهیه کنند، دست به کار شدیم و گفتیم چند مدل نان سنتی هم به منوی خمیرها و نانها اضافه کنیم.
صد در صد درست کردن بربری در تنور نانواییها یک چیز دیگه است ولی این دستور چون از بهبود دهنده استفاده نمیکنه، دستور خوبیه.
مارو در اینستاگرام دنبال کنید: cafechokolat1
مواد لازم:
آرد سه پیمانه
شکر یک قاشق غذاخوری
خمیر مایع یک قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق چایخوری
آب ولرم یک و یک چهارم پیمانه
روغن مایع چهار قاشق غذاخوری
بکینگ پودر نوک قاشق چایخوری
رومال نانها:
یک قاشق غذاخوری آرد
یک پیمانه آب
کنجد
خمیر مایه و شکر و آب ولرم رو مخلوط میکنیم. کنار قرار مدیم تا از سالم بودن خمیر مطمئن بشیم. خمیر مایه فوری نیاز به عمل آوری نداره و قبلا در مورد خمیر ها خیلی بحث کردیم. ولی برای اینکه مطمئن بشیم خمیر مایه سالم هست و کلی مواد دیگه رو هدر ندیم حتما با این روش تست میکنم.
برای اینکه خمیر مایع زودتر عمل کنه بهتره از ظرف چینی استفاده کنید و یک پیش دستی به عنوان در روی اون قرار بدید.
حالا روغن و آرد و نمک و بکینگ پودر رو اضافه میکنیم و هم میزنیم. کم کم با نوک انگشت ورز میدیم تا خمیر ایجاد بشه. اگه خمیر خیلی شل بود کمی آرد و اگه خیلی سفت بود کمی آب اضافه میکنیم. خمیر بربری باید تقریبا شل باشه و ممکنه به دست بچسبه.
خمیر رو گلوله میکنیم و داخل ظرف قرار می دیم و روش سلفون میکشیم و در جای نسبتا گرم قرار میدیم تا دو برابر بشه و پف کنه.
فر رو با دمای 200 درجه روشن میکنیم تا گرم بشه و بعد یک کاسه استیل حاوی آب داخل فر قرار میدیم تا فر رو مرطوب کنه.
مواد رومال رو مخلوط میکنیم.(بجز کنجد) و روی حرارت قرار میدهیم تا به غلظت فرنی بشه.
بهتره از ظرف یا سینی نچسب استفاده کنید و در صورتی که نداشتید از کاغذ روغنی چرب شده یا سبوس گندم برای زیر نانها استفاده کنید. ولی بهترین حالتش ظرف نچسبه.
این میزان مواد دو عدد نان بربری میده. نان هارو در سینی باز میکنیم و با چاقو روی نانها شیار ایجاد میکنیم. از مواد رومال روی اون میمالیم و روی اون رو کنجد میریزیم.
کاسه ی آب رو خارج میکنیم از فر و نانهارا داخل فر قرار میدیم.
داخل طبقه ی فر قرار میدیم. این نونها نباید تایم طولانی بپزه و در بیشترین زمان نهایتا 15 دقیقه داخل فر باشه.
در صورت نیاز برای چند ثانیه گریل فر رو میزنید.
در صورت تمایل میزان روغن رو میتونید بیشتر بریزید.
میتونید به جای آب از شیر هم استفاده کنید.
اگه بهبود دهنده داشته باشید میتونید به جای بکینگ پودر ازش استفاده کنید.
شاید این پستها رو دوست داشته باشید: