کباب لای پلو
امروز یک پست خیلی آسون داریم. میدونم که همه خیلی خوب تو درست کردن این غذا واردید. ولی برای تکمیل آرشیوم میزارمش. راستی یکی از دلایل عمده من برای تکمیل آرشیو اینه که با وجود داشتن همسری با ذوق در امر آشپزی ، که گاهی میاد سراغ آشپزی خیلی سایتها و وبلاگها وجود دارن که همسرم برای پخت غذا و سورپرایز کردن من از توشون رسپی برمیداره. و معمولی رسپی های مناسب کم پیدا میشه و این میشه که ممکنه زحمتهاش به فنا بره. اینجا مینویسم تا بتونه دستور مورد اعتمادی رو برای آشپزی داشته باشه.
مواد لازم :
گوشت چرخکرده مخلوط
پیاز
سماق
برنج آبکش زنده تر
نمک و فلفل و زردچوبه
کره و زعفران
اندازه مقادیر درست عین کباب تابه ای
ابتدا ته دیگ مناسبمون رو زیر ظرف میزاریم و بعد نصف بیشتر از برنج آبکش شده که زنده تر برداشتیمش رو میریزیم روی اون. چرا زنده تر؟ خوب چون برنج دوباره با آب کباب میپزه پس نمیخواییم خیلی له بشه.
بعد کباب هامونو ورز میدیم (گوشت+ادویه و نمک+پیاز) و به شکل کباب در میاریم. خیلی کلفت نباشه بهتره و روی برنج قرار میدیم.
خوب روی گوشتهامونو حسابی سماق میریزیم
گوجه هارو حلقه میکنیم و روی برنج اطراف کباب ها میزاریم.
باقی برنج رو میریزیم و محلولی از کره و زعفران و کمی آب(این آب برمیگرده به خودتون که چقدر باشه با توجه به نوع برنج درصد خشکی اون درصد آبداری کباب هاتون و یا گوجه. میدونم که خودتون میتونید تخمین بزنید!) و روی برنج ها بریزید.
شعله رو کم کنید و بزارید کمه کم یک ساعت برنج جا بیفته. و گوشت بپزه.
نکته ها :
- گوشت رو خیلی کلفت نکنید بعد از پخت جمع میشه.
- اگه گوجه میزارید بدونید که گوجه هم خودش آب می اندازه و ممکنه برنجتون له شه. میتونید جدا گوجه رو کباب کنید و اصلا روی برنج نزارید.
- میتونید زعفران و کره رو حذف کنید جاش آب و روغن بدید روی کبابها
- اگه مثل من زمان آبکش کردن برنج رو ندارید و میخوایید کته بزارید میتونید از مقدار طبیعی برنجتون رو کمتر آب بریزید و وقتی آبش تموم شد این مراحل رو سرش در بیارید.
- حالا من هی گفتم آب کم انقدر کم آب نریزید که برنج نپزه یا خشک بشه! میدونم که بلدید خودتون.