نکات درست کردن ژله

http://s6.picofile.com/file/8186637268/38913600267541965647.jpg

در این پست سعی کردم نکات درست کردن ژله و خارج کردن اون از قالب را کامل توضیح بدم.  از ب بسم الله تا آخرش رو. از خرید قالب گرفته تا بیرون آوردن در ظرف سرو. پس این پست یک پست کلی هستش که امیدوارم با دقت مطالعه بفرمایید.

 

 

 

 

 

- اول خرید قالب ! من خودم شخصا قالب فلزی معمولی رو میپسندم. حتی تفلنشم نه! چون هر بلایی میشه سرش آورد و بنده خدا آخم نمیگه! خیلی راحت توی فر قرار میگیره و خیلی راحتم با کمی حرارت میشه از توش ژله رو خارج کرد! اما قالب سیلیکونی! یک مقدار باید حرفه ای تر باشید. اگه کمی دستتون بیاد خیلی راحتر از قبلی میتونید ژله رو ازش خارج کنید. حالا پیشنهاد من اینه! برای مقدار زیاد از قالب فلزی و برای مقادیر کمتر در صورت تمایل از قالب های سیلیکونی استفاده کنید. یک نوع دیگه هم قالب های پلاستیکی هستند که اگه ناشی هستید ازش استفاده نکنید! چون هم ژله توش دیر میبنده و هم برگردوندنش کمی مهارت میخواد! (دسر زعفرانی من قالب پلاستیکی داشت) پس جمع بندی کنم؟ قالب فلزی راحتر برمیگرده محتویاتش! زودتر میبنده چون فلزیه! قالب سیلیکونی برای مقادیر کوچیک خیلی خوبه و راحت برمیگرده. قالب پلاستیکی هم برای حرفه ای ها!

در مورد قالب های تفلونی هم من بیشتر چودنی رو قبول دارم تا تفلون خالی. چون تفلونیها معمولا نازک هستن توی فر کیک رو میسوزونن.

در ضمن از قالب که دالبرهای نافرم داره استفاده نکنید. مثلا گوشه های کج و نامیزون. معمولا اون گوشه موشه ها ژله گیر میکنه. سعی کنید قالب های خوشگل و دارای شیار های تیز بگیرید. اینزوری زیبایی کارتون دو چندان میشه.

اگه بخوام یک قالب پیشنهاد کنم بخرید که کار چند تا قالب رو بکنه ، یک قالبه کمر بندی از جنسهای خوبشه. باهاش خیلی کارا میشه کرد.این از قالب...

- برای خارج کردن از قالب ! چند تا روش هست. اول اینکه قبل از ریختن موادمون توی قالب قالب رو خیس کرده (فقط نمدار) و نیم ساعت توی فریزر بزاریم. که حتما این کار رو بکنید. وقتی مواد رو ریختین خواهشا کمه کم 10 12 ساعت بزارید توی یخچال بمونه و زود نخوایید برش گردونید!اینو برای افرادی مثل خودم میگم که طاقت ندارن و میخوان سریع ببینن نتیجه ی کارشون چی شده!

برای برگردوندن اول دور قالب رو با چاقو یا دست آزاد کنید. و بعد قالب رو به مدت چند ثانیه توی آب داغ  (آب داغ!!!! نه جوش!!!! ) قرار بدید این چند ثانیه بستگی به جنس قالب و محتویات داره و داغی آب داره. بازم میگم آب جوش نه! به هیچ وجه از آب جوش استفاده نکنید یک دفعه کل ژله شوکه میشه ها. من خودم همیشه از آب گرم شیر استفاده میکنم. اگه قالبتون فلزی باشه و آب نرمال گرم حدود 5 10 ثانیه مواد آماده برگردوندنه. اما قالب پلاستیکی خوب بالای 20 ثانیه زمان میخواد.  قالب سیلیکونی هم زود جواب میده. همه ی اینا تقریبیه! باید هر چند ثانیه ژله رو کنترل کنید تا ببینید موقع برگردوندنه یا نه!

یک راه دیگه هم برای برگردوندن اینه که ژله رو توی ظرف سرو با قالب برگردونید و پشتش سشوار بگیرید .تا از قالب جدا بشه . که من اینو خیلی نمیپسندم.

- قبل از اینکه ژله رو توی ظرف سرو برگردونید ظرف رو کمی مرطوب کنید(خیس نه ها!!!) اینطوری اگه ژله مرکز ظرف نیفتاد میتونید با حرکت ظرف سرش بدید سر جاش. ولی خیلی باهاش ور نرید پاره مشه.

- حتما بعد از برگردوندن ژله یا دسر اونو دوباره توی یخچال بزارید تا خودش رو بگیره.

- نکته ی درست کردنه ژله های حاضری اینه که به جای 2 لیوان آبی که روش نوشته کلا 1/5 لیوان آب بریزید. و اگه از میوه ی تازه استفاده میکنید میوه ها خشک باشن(نه میوه خشک ها! یعنی آب اضافی نداشته باشن و تر نباشن)

- برای شفافیت رنگ ژله حتما بعد از مخلوط کردن با آب جوش روی بخار کتری بزارید و یا 1 دقیقه داخل ماکرویو با درجه حرارت بالا.

برای اینکه ژله های چند رنگ درست کنید . حتما از سفت شدن لایه ی زیری مطمئن بشید. وگر نه ژله ها تداخل پیدا میکنه. میتونید برای سریع تر بسته به جای 1 لیوان آب سر کمتر از یک لیوان یخ بریزید ولی بدونید این طوری خیلی زود میبنده و باید سرعت عمل داشته باشید.

- اگه میخوایین از میوه استفاده کنید داخل ژله اولا میوه های پر دردسر مثل کیوی یا نارنگی رو کنار بزارید. (این مواد آنزیم اسیدی یا قلیایی دارن و باعث میشن ژله نبنده یا دیر ببنده . میتونید از کمپوتشون استفاده کنید که راحترین کاره .)دوما حتما از ژله نیم بند شده مثل سفیده تخم مرغی استفاده کنید. اولم کمی از ژله رو توی ظرف بریزید و وقتی نیم بند شد میوه هارو توش بچینید و بعد بزارید خودش رو بگیره و ببنده. و باقی ژله رو بریزید. اینطوری میوه ها پخش نمیشن.

- اگه با ریختن میوه خدا نکرده ژلتون نبست و مدتها زمان برد و ازش قطع امید کردید. موادتون رو بریزید توی میکسر و لهش کنید. یک تا دو قاش ژلاتین به روش بن ماری حل کنید و به موادتون اضافه کنید و بزارید توی یخچال(کلک رشتی آیا؟؟) و بشنید فکر کنید اشتباهتون کجا بوده که ژله نبسته.

- اگه از شیر یا خامه توی ژله استفاده میکنید حتما این مواد با ژله هم دما باشن. تا نبرن. خامه یا ماست رو هم در ظرف جداگونه حتما بزنید و بعد اضافه کنید.و اگه از بستنی استفاده میکنید حتما چند دقیقه قبل از اضافه کردن بستنی رو از فریزر خارج کنید و قبل از اضافه کردن توی ظرف جدا اونو بزنید تا یک دست باشه و خیلی تفاوت دمایی با ژله نداشته باشه(چون ممکنه دو رنگ بشه!)

-قبل از درست کردن ژله قالب رو اندازه بزنید و کم و زیادش رو از قبل چاره کنید. روش اندازه گیری هم اینه که به جای هر بسته ژله 2 لیوان آب بریزید و ببینید چند تا بسته ژله میخوایید.

- اگه با یخ میخوایید ژله درست کنید مواظب باشید حباب هوا در ژلتون نمونه. و به طور کلی این روش شفافیت ژله رو کم میکنه. بهتر کمتر استفاده بشه.البته به نوع مارک ژله ای که استفاده میکنید هم مربوطه.

- برای اضافه کردن شیر به ژله هم اینه اول ژله رو با یک لیوان شیر (کمتر از یک لیوان) هم بزنید و بعد روی بخار کتری بزارید تا حسابی باز بشه و در آخرم نصف لیوان آب سرد بهش اضافه کنید.(اینم یک روش که شیر نبره.)

- یک نکته مهم دیگه هم اینه که وقتی اطراف ژله یا دسر رو با چاقو باز کردید و اونو داخل آب جوش قرار دادی و همه چیز آماده برگردوندن بود و برگردوندید ممکنه از قالب جدا نشه و بر نگرده که در این مواقع با کمی فشار انگشت در یک ناحیه ی داخلی قالب مقداری هوا وارد اون میکنید و دیگه دسر به راحتی بر میگرده. فقط ممکنه در جای مورد نظر برنگرده که با خیس کردن ظرف میتونید اون رو سر بدید تا سر جاش قرار بگیره./ محفظه هوایی در دسر ایجاد کنید.

- یک نکته هم اینکه همیشه همه چیز رو برای اولین بار در ابعاد کوچیک درست کنید اگه خوب شد بزرگ!

- و مهمترین نکته! هر چیزی با آزمون و خطا بدست میاد نترسید و هول نشید. فوق فوقش کلش خراب میشه و خودتون میشینید یک دل سیر ژله میخورید. تازه اگه خرابم بشه بهتره میدونید چرا؟ شکست مقدمه پیروزیه.

بازم اگه نکته ای به ذهنم رسید که خواهد رسید ، اینجا اضافه میکنم.

دیدگاه‌ها  

0 #18 مبینا 1396-01-10 00:37
ببخشید من مهمونی دارم ژله لایه ای درست کردم بعد از درست کردن پست شمارو خوندم قالبم پلاستیکیه میترسم برای بیرون آوردن از قالب به مشکل بربخورم اگر بیشتر راهنمایی کنید ممنون میشم
---------------------
سلام. مشکلی نیست. پست نکات ژله رو مطالعه کنید.
نقل قول کردن
+1 #17 لیلا حسن زاده 1395-01-29 12:44
سلام ممنون از اطلاعاتی ک دراختیار ماگذاشتید.
بی زحمت درمورد قالب پیرکسی هم توضیح بدید،من توبرگردوندنش مشکل دارم.میزارم تو اب ولرم ژله اب میشه ولی کناره هاش جدانمیشه وقتی هم برش میگردونم خیلی ازژله اب شده ومجبورم بریزمش دور
----------------------
سلام.
اول با چاقو دیواره هارو باز کنید و بعد در آب قرار بدید و بعد از چند لحظه با فشار دست سعی کنید ژله رو در داخل ظرف پیرکس حرکت بدید. مثلا با تکون دادن ظرف. و در صورت نیاز کمی در آب گرم قرار بدید و مجدد امتحان کنید. دیواره ها حتما اول با چاقو باز بشه.
نقل قول کردن
+1 #16 زهرا کاظمی 1395-01-17 06:50
سلام برای ژله هایی که چند لایه هستن و میخوام از قالب سیلیکونی استفاده کنم به نظرتون همون دفعه اول خیسش کنم نیم ساعت بذار م توی فریزر کافیه؟ یا اینکه باید هر لایه اینکارو انجام بدم؟
-------------------
سلام. نه همون بار اول کافیه. بین هر لایه بزارید باعث میشه لایه ها به هم نچسبن.
نقل قول کردن
0 #15 سحر جون 1394-11-14 23:27
سلام منظورتون از فشار دادن ناحیه داخلی قالب چیه واسه برگردوندن ژله؟ایجاد محفظه هوایی رو بیشتر توضیح بدین ممنون
------------------------
منظورم کناره های قالب از داخل هست که باید هواگیری کنید و برگردونید. ناحیه ی داخلی اتصال ژله با قالب.
نقل قول کردن
+1 #14 مهساااا 1394-10-03 10:06
عالی بود عزیزم..مرسییییییییی :-* :-* :-* :-*
------------------------
خواهش میکنم. مرسی از حضور شما.
نقل قول کردن
+2 #13 Fahim Azod 1394-09-08 06:07
سلام.خسته نباشید.من وقتی ژله رو برمیگردونم پهن میشه و ارتفاعی ک تو قالب داشت رونداره..میشه کمکم کنید ک چیکار کنم؟
---------------------
سلام . میزان آب ژله رو کمتر از حد معمول بر یزید و حتما بیست و چهار ساعت قبل از برگردوندن درست کنید و در یخچال قرار بدید. برای برگردوندن هم زیاد در آب گرم نگه ندارید.
نقل قول کردن
+3 #12 نسترن. م 1394-08-17 04:40
شکلات جون من میخوام تو ژله م میوه باشه ولی خیلی هم پر نباشه تکه های نیوه توش معلق باشه یکی بالا یکی پایین. آیا باید به روش سفیده تخم مرغی عمل کنم؟شما بگو چه کنم
--------------------------
دقیقا. باید بزارید ژله نیم بند بشه و بعد استفاده کنید.
نقل قول کردن
+2 #11 متين 1394-07-26 19:17
سلام،خيلي ممنون از توضيحاتتون،همه اين کارهايي که گفتيد من انجام دادم،يک قالب ژله سيليکوني دارم که شبيه برش هاي طالبيه،تمام اين روش هارو امتحان کردم ولي متاسفانه تهش ميچسبه به قالب،نمي دونم چيکار کنم؟
----------------------
بهتره ژله معمولی رو در قالب سلیکونی درست نکنید. کمی سخته بیرون آوردنش. اگه با بستنی یا شیر یا ماست مخلوط کنید راحتر بیرون میاد. اگه بالای 24 ساعت هم در یخچال بمونه بهتر میشه.
نقل قول کردن
0 #10 لیلی کوچک 1394-07-21 07:09
سلام. ممنون از توضیحات کاملتون. میشه در مورد ژله سورپرایز و نکات قالب زدن اون توضیح بدین.ممنون میشم
------------------------
سلام. خواهش میکنم. مراجعه کنید به پست ژله سورپرایز
نقل قول کردن
+4 #9 فریده 1394-05-28 06:26
سلام خانومی

ممنون از اطلاعات کاملتون
کمتر سایتی دیدم که اینقدر کامل و واضح توضیح داده باشه اونهم با جزئیات

فقط بهم بگید چه جوری وقت میکنید به اینهمه کار برسید؟
کاش منهم یه ذره از همت و اراده و پشتکار شما رو داشتم
موفق باشید
-----------------------
سلام. مرسی لطف دارید.
واقعا انسان در زندگی خیلی وقت تلف میکنه. من خودم شدیدا از روال کاریم ناراضی ام. تقریبا بالای 5 ساعت در روزم هدر میره که این برام یک عذاب وجدان بزرگهه.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir