کوکو اشپل
ماهی سفید در گیلان خیلی مشهور و در کل ایران شناس هست. میشه گفت همه اونو میشناسن. به خاویار ماهی سفید اشپل گفته میشه.
غذاهای زیاد و خوشمزه ای با اون میشه درست کرد ، مثلا اون رو شور کرد و با برنج دم گذاشت یا خالی خورد در کنار غذاهای دیگه. یا میشه اونو درسته در روغن فراوان و مذاب سرخ کرد و یا حتی اون رو به صورت کوکو درست کرد که از نظر من این خوشمزه ترین ورژن اون هست. هم مقوی و هم خوشمزه.
به امتحان اون می ارزه.
مواد لازم:
اشپل ماهی یک عدد
تخم مرغ دو تا سه عدد
سیر چهار تا پنج حبه
نمک ، فلفل ، زردچوبه به میزان لازم
گردوی آسیاب شده در صورت تمایل دو قاشق غذاخوری
دور تا دور اشپل ماهی یک پوسته ی نازک وجود داره که اون رو باید باز کنید و اون و متعلقاتش رو دور بریزید تا کوکو رو تلخ نکنه.
اشپل تازه رو به همراه سیر ریز رنده شده و تخم مرغ و ادویه هم میزنیم. در صورت تمایل یکی دو قاشق گردوی آسیاب شده هم میتونید اضافه کنید. میتونید اگه سیر تازه استفاده میکنید برگ سیر رو هم ریز خرد کنید و اضافه کنید. تابه رو روغن بریزید و روی حرارت قرار بدید تا داغ بشه.
کلیه ی مواد رو انقدر هم بزنید تا یکدست بشه و دونه های اشپل از هم باز بشه.
مواد رو مخلوط کنید و داخل تابه بریزید و در تابه رو قرار بدید تا با روغن سرخ بشه.
بعد از اینکه یک طرف اون سرخ شد برگردونید تا د طرف کاملا سرخ و طلایی بشه.
در نهایت داغ داغ اونو سرو کنید. به نظر من یک میان وعده مقوی و خوشمزه به حساب میاد و خیلی زود درست میشه و برای افرادی که بنیه ی بدنی اونها کم شده خیلی مناسب هست.
در صورت تمایل میتونید یک پیاز ریز رنده شده رو هم به مواد اضافه کنید. ولی از نظر من عطر سیر و در صورت نیاز پودر سیر برای گرفتن بوی اون کافی هست.
میتونید از پودر تخم گشنیز یا پودر شنبلیله خشک شده هم برای خوشبو تر کردن این کوکو استفاده کنید. از نظر من خالیش بهتره تا اضافه کردن این مواد. بازم به ذائقه ی افراد بستگی داره. حتی میتونید سبزی کوکو هم استفاده کنید که از نظر من اصلا تقارن مزه ای خوبی نخواهید داشت.
در صورتی که دوست دارید برگ سیر داخل این غذا بریزید بهتره قبل از اضافه کردن به مخواد کوکو برگ سیر رو با کمی روغن و زردچوبه تفت بدید و بعد از خنک شدن به مواد کوکو اضافه کنید.