پای سیب
بعضی دستورها هست که خیلی راحته و در عین حال خیلی خوشمزه. و یک حسن دیگه هم که داره از موادی تشکیل میشه که همیشه در هر خونه ای موجود هستش.
این دستور یکی از اونهاست. دقیقا مشابه پای سیب های بازاری و قنادی ها میشه و بسیار سبک و خوشمزه است. من دستور اصلی رو نصف کردم و مواد رو نصف گفتم. میتونید دستور رو چند برابر کنید و در مقیاس بیشتر درست کنید.
این پای سیب به صورت تک نفره و در قالب تک نفره درست میشه.
مواد لازم:
سیب یک عدد درشت
تخم مرغ دو عدد
آرد یک و یک چهارم پیمانه
روغن مایع یک چهارم پیمانه
شیر یا ماست شیرین یک چهارم پیمانه
شکر سه چهارم پیمانه
بکینگ پودر یک قاشق چیخوری
دارچین و هل یک قاشق چایخوری
وانیل نوک قاشق چایخوری
اول از همه فر رو روشن میکنیم تا گرم بشه. دمای مورد نظر ما 175 درجه سانتی گراد و طبقه ی مورد نظر ما وسط هست.
شکر و شخم مرغ ها و وانیل رو با همزن خوب هم میزنیم. اگه بخواییم عطر و بوی وانیل بیشتر باشه بهتره از وانیل کره ای استفاده کنیم. این هم زدن باید در حدی بشه گه نخم مرغ و شکر حسابی مخلوط و سبک بشه.
روغن و ماست(یا شیر! ولی ماست پوک ترش میکنه) رو اضافه میکنیم و باز هم میزنیم تا یکدست بشه.
و در انتها مخلوط آرد و بکینگ پودری که دو بار الک کردیم رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا یکدست بشه.
سیب رو ورقه ای و نازک برش میزنیم. و روش مخلوط هل و دارچین رو میریزیم. میزانی که بریزید بستگی به سلیقه ی خودتون داره و اگه هل ندارید میتونید حذفش کنید. اما به نظر من ترکیب هل و دارچین یک ترکیب بی نظیره! من جوری دوستشون دارم که حتی تو ماکارونی هم میریزمشون!
خوب حالا داخل قالب های مخصوص پای سیب کاغذ روغنی بیندازید ویک سوم از قالب رو از مواد پای سیب پر کنید. و روی مواد یک برش از سیب رو قرار بدید و دوباره روی سیب رو با یک سوم مواد پر کنید .
حالا قالب های ما با دو سوم پر شده از مواد آماده اند تا داخل فر برن. اون یک سوم خالی مونده ی بالای قالب ها هم برای پف کیک ها هست.
قالب ها رو داخل فر قرار بدید و اجازه بدید بپزه. مدت زمان پخت متغییر هست و حدود بیست دقیقه زمان میبره تا بپزه. این زمان میتونه بیشتر و کمتر بشه. طلایی شدن روی پای سیبها میتونه نتیجه ی پخت باشه ولی باز هم این به دمای فر بستگی داره.
در صورت نیاز برای طلایی شدن روی پای سیب ها میتونید گریل فر رو برای چند ثانیه روشن کنید.
پس پخت کامل پای سیب و خارج کردن آن از فر اونها رو روی سینی توری فر قرار بدید تا خنک بشه و وقتی کاملا خنک شد روشون پودر قند الک کنید. اگه هنوز داغ باشه و روشون پودر قند الک کنید پودر قند آب میشه و جذب میشه و روی پای ها نمیمونه.
یک پیشنهاد هم دارم برای این خمیر اینکه میتونید از آناناس هم به جای سیب استفاده کنید با این تفاوت که آناناس بالای روی پای باشه و از کمپوت اون باید استفاده کنید و کاملا خشک باشه. البته یک دستور معرکه برای کاپ کیک آناناس قبلا داشتیم. که میتونید اینجا ببینیدش.
برای نگه داری این کاپ کیک بهتره اون رو در محیط خشک و خنک نگه دارید و برای دو تا سه روز تازگی خودش رو حفظ میکنه.
حتما توصیه میگنم امتحانش کنید بینهایت راحته و خوشمزه.