اسپرسو

قبلا در مورد روش درست کردن قهوه ترک در سایت با هم صحبت کردیم.

 ما اینجا میخواییم کمی در مورد اسپرسو صحبت کنیم‌. اسپرسو هم یک روش دیگه برای درست کردن قهوه هست.

اسپرسو با عبور آب بسیار داغ (حدود ۹۵ درجه سیلسیوس) که تحت فشار است از روی قهوه آسیاب و بهم فشرده شده درست می‌شود.

دستگاه اسپرسو ساز مهمترین ابزار آلات برای تهیه این نوشیدنی می‌باشند. 

 مارو در اینستاگرام دنبال کنید: cafechokolat1

 

روشی هست که در اون نوعی قهوه غلیظ را با عبور آب جوش با فشار زیاد از داخل دانه های قهوه ی آسیاب شده درست میکنیم.(کاهش زمان دم کردن قهوه با استفاده از فشار)

کافئین اسپرسو معمولا بالاست به همین علت مقیاس کوچیک(شات=۲۵ تا ۳۰ میلی لیتر)سرو میشه. 

ولی برای افرادی مثل من که با خوردن کافئین دچار مشکل میشن بهتره از قهوه ای استفاده کنند که عربیکا ی اون بالاست و در بهترین حال عربیکا ی 100 درصد هست که کافئین نداره. البته در این صورت طعم قهوه به سمت ترشی میره که ممکنه همه پسند نباشه! 

خوب یک توضیح کلی در مورد روبوستا و عربیکا بدم:

نژاد قهوه ای که ما مصرف میکنیم متفاوت هست و این نژاد قهوه متناسب با جایی که پرورش یافته و دانه اصلی قهوه فرق میکنه. دو معیار عربیکا و روبوستا رو در نظر داشته باشید.

هر چه عربیکا بیشتر باشه کافئین قهوه کمتره و طعم ترشی اون بیشتر میشه. معمولا قیمت اون هم بالاتره.

هر چی روبوستا بیشتر بشه کافئین قهوه بیشتر میشه و طعم اون به سمت تلخی میره. معمولا این قهوه ها ارزان تر اند.

یک نمونه قهوه مورد علاقه ی من که کاملا و صد در صد عربیکاست قهوه ورونا هست. و بعد اون قهوه ی تگال با هشتاد درصد عربیکا و بیست درصد روبوستا.

اگه مشکلی با خوردن کافئین ندارید میتونید از انواع مختلف قهوه که با هم میکس شدن هم استفاده کنید.

 خوب از بحث دور نشیم ... 

بهترین روش تهیه اسپرسو، با استفاده از دستگاه اسپرسوساز هست.ولی با موکا پات یا موکا اکسپرس هم میتونید درست کنید.(بهترین جنسش آلمینیومی با دسته پلاستیکی)

من در این پست نمیخوام درست کردن قهوه با اسپرسو ساز رو خیلی توضیح بدم. فقط به صورت کلی بدونیم که ابتدا مخزن دستگاه رو با آب جوشیده پر میکنیم. 

قهوه را متناسب با نوع دستگاه آسیاب میکنیم و  دستگاه رو روشن کرده و صبر میکنیم تا چراغها ثابت بشن. پرتا فیلتر رو بدون قهوه میتونید گرم کنید یا مستقیم قهوه رو درون پرتا فیلتر پر کنید و با تَمپر پودر رو تَمپ کنید و اطراف پرتافیلتر رو تمییز کنید که پودر قهوه روش نمونه و بعد روی دستگاه ببندید.

فنجان شات را زیر خروجی های پرتا فیلتر قرار بدید و بسته به اینکه یک یا دو فنجان رو انتخاب کرده باشید دکمه مورد نظر رو فشار بدید. عصاره قهوه همراه با کریمای مطلوب شروع به تولید خواهد شد.

تا اینجا ما با استفاده از دستگاه یک یا دو شات اسپرسو خواهیم داشت. حالا ممکنه ما نخواییم اسپرسو بخوریم و بخواییم مشتقات اون رو بشناسیم.

از اسپرسو میشه نوشیدنی هایی ایجاد کرد:(نوشیدنی های کافی شاپی بر پایه ی اسپرسو )

 اینجا یک سری از اونها رو براتون به طور اجمالی معرفی میکنم.

 

دوپیو (دوبل اسپرسو)

از دو شات اسپرسو استفاده میشه و از نظر حجم دو برابر اسپرسو هست. مورد مصرف اون میتونه در کاپوچینو باشه و یا انفرادی مصرف شه.

 مثلا برای منه معتاد اسپرسو که یک شات به جاییم نمیرسه از دوبل اسپرسو استفاده میکنم.

 

امریکانو

اسپرسو رقیق شده با آب داغ که طعمی شبیه قهوه سنتی داره.ابتدا اسپرسو داخل فنجان ریخته شده و روی اون آب داغ میریزیم. (اینجا یک تفاوت بزرگ داریم. کافه لانگ بلک هم شبیه امریکانو هست با این تفاوت که ابتدا آب جوش داخل فنجان ریخته میشه و بعد اسپرسو اضافه میشه)

 

اسپرسو کورتادو

از ترکیب معمولا برابر اسپرسو و شیر گرم و کفدار ایجاد میشه. ابتدا شیر زده شده و روی اون اسپرسو ریخته میشه.

ترکیب ۳۰ تا ۶۰ میلی لیتر اسپرسو و ۳۰ میلی لیتر شیر.

 

اسپرسو ماکیاتو

مقدار اسپرسو به اضافه مقدار کمی کف شیر هست.(مشابه کافه پینگادو)

میتونید کمی سس کارامل به این ترکیب اضافه کنید و کارامل ماکیاتو درست کنید.

 

کافه لاته (اسپرسو لاته)

از ترکیب اسپرسو با شیر داغ و بخار داده شده و مقداری کف شیر درست میشه.

مقادیر استفاده از مواد در کافه لاته ۳۰ میل اسپرسو با ۱۸۰ میل شیر بخار داده شده که فوم شیر۵ میلیمیتر است.

یکی از هنرهای کافی شاپی لاته آرت هست(لاته در فنجان سرو میشه)

 

کافه موکا ( موکا چینو)

شبیه کافه لاته است اما توش شکلات شیرین که غالباً به شکل پودر کاکائو هست اضافه می‌شه.(موکا را می‌توان با شکلات تلخ یا شیرشکلاتی تهیه کرد)

میتونید در موکا از شکلات یا سس شکلات و برای شیرین کردن اون از مارشمالو استفاده کنید.(در نوع سفید قهوه موکا رو میتونید شکلات سفید بزنید)

 کافه کن پانا

ترکیب اسپرسو و خامه هست که در اون از خامه فرم گرفته یا اسپری خامه استفاده میکنیم.

 

کاپوچینو

این نوشیدنی هم از ترکیب اسپرسو و شیر داغ و کف ایجاد میشه‌. بدین صورت که در کاپوچینو ۳۰ میل اسپرسو و ۱۵۰ میل شیر بخار داده شده که فوم شیر از ۵ میلیمتر تا ۳ سانتیمتر است.

 

آفوگاتو

ترکیب بستنی وانیلی به همراه اسپرسو و انواع سس هاست.

خوب دوست داشتم ترکیبات بیشتری از اسپرسو و مشتقاتش بگم و هر کدوم رو باز تر کنم. ولی بهتره جزیی تره اونو به پستهای اختصاصی برای هر کدوم موکول کنیم. و بیشتر از این این پست رو طولانی نکنیم.

از هر چه بگذری سخن دوست خوشتر است. چایی فراموش نشه....

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

شکلات ولنتاین
دنبال یک موقعیت میگشتم تا بتونم روش آب کردن شکلات رو بیان کنم
Zoom
پیراشکی گوشت
شاید شما تا حالا خمیر پیراشکی درست کرده باشید شایدم نه
Zoom
کرم پای موزی
کرم پای همون طوری که از اسمش مشخصه یعنی پای خامه ای
Zoom
کیک شکلاتی 3
این کیکی که امروز داریم ویژه روز مادره و بسیار کیک خوشمزه ای هست
Zoom
پاناکوتا زعفرانی
طعم خامه و زعفران خیلی خوشمزه است و این دسر بی نظیر ترکیب زیبایی از خامه و زعفرانه
Zoom
ژله بستنی کیوی یا کرم کیوی
ژله بستنی از ترکیب ژله و بستنی و گاها خامه درست میشه
Zoom
ژله کنگره یا رنگین کمون
خوب نوشتن پستهای ژله هم خیلی راحتره و هم خیلی نیاز به تمرکز نداره
Zoom
لازانیا مخلوط
لازانیا از اون دسته غذاهای پر طرفداره که بر عکس تصور خیلی سریع آماده میشه
Zoom
ژله فالوده ای
خوب امروز تلفیق دو نوع دسر سنتی و مدرن رو داریم
Zoom
پای گوشت
من عاشق انواع پای هستم. خوب پای گوشتم که سالار همه ی اوناست. این یک غذای خوشمزه است
Zoom
ژله سورپرایز
در پست های گذشته طرز تهیه یک مدل دسر سورپرایز رو گذاشته بودم. و اما در این پست
Zoom
مرصع پلو با مرغ
قبلا مرصع پلو با گوشت رو قبلا گذاشته بودم. این نوع با مرغ هست
Zoom
نان گردو روسی
این نون بسیار خوشگل مناسبه برای مهمونی های عصرونه و انواع اردور
Zoom
مرغ بریون
این روش منه در درست کردن مرغ بریون. هم ساده است و هم خوشمزه
Zoom
ژله ماستی
قبلا روش درست کردن ژله بستنی رو گفتم.امروز ترکیب ژله با لبنیات
Zoom
اسنک برگر
این اسنک با مواد داخلی دستور اسنگ گوشت درست شده با این تفاوت که از نون صنعتی همبرگر
Zoom
ژله بستنی میوه ای
این ژله ای که امروز دارم آموزشش رو میزارم داستانی داره
Zoom
تارتلت موز و کارامل
این پست تارتلت موز و کارامل هستش. اگه از دوست داران تارت هستید شروع کنید
Zoom


تمامی حقوق متن ها، تصاویر مربوط به سایت کافه شکلات می باشد و استفاده از آن ها بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.


CopyRight © 2011 - 2015 cafechokolat Group , All Rights Reserved


www.cafechokolat.ir