خوراک عدسی

عدسی هم به عنوان یک صبحانه مقوی استفاده میشه و هم به عنوان یک عصرانه و شام. در ابتدای روز اگه مصرف بشه باعث میشه گشنگی طول روز کمتر بشه و به نوعی برای افرادی که رژیم دارند مناسب هست و برای خانم ها و کودکان بسیار خوب و مقوی.
دستور یک عدسی لعاب دار و عالی در ادامه ی مطلب.
مواد لازم برای سه نفر:
عدس دو پیمانه
پیاز درشت دو عدد
عصاره گوشت دو عدد
نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین و گلپر به میزان لازم
عدس مدت زیادی نیاز به خیس کردن نداره و سه چهار ساعت خیس کردن اون کافیه. فقط در مدت اون چند ساعت که عدس رو خیس میدید حتما چند بار آب اون رو عوض کنید.
یک عدد پیاز رو با رنده درشت خرد کنید و سرخ کنید. میتونید خلالی ریز هم برش بدید و سرخ کنید و کنار بگذارید.
یک پیاز دیگر را با رنده ریز رنده کنید و در چند قاشق روغن به همراه فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه تفت بدید تا طلایی بشه.

پیاز، سیب زمینی و هر ماده غذایی از گوشت گرفته تا تمام سبزیجات با توجه به نحوه ی برش اونها مزه ی متفاوتی دارن. به همین علت هست ما از دو مدل پیاز استفاده میکنیم. پیاز رنده شده در غذا لعاب میده و پیاز خلالی برشته شده حسابی خوشمزه اش میکنه.
عدس و پیاز خلالی رو اضافه کنید و تفت میدیم تا عدس به8 پیاز و روغن آغشته بشه و این کار باعث میشه پوسته ی عدس از اون جدا نشه و عدس ها بعد از پخت له نشن.
به میزانی که روی عدس ها رو آب بگیره آب جوش جوشیده شده بهش اضافه میکنیم و اجازه میدیم به جوش بیاد و بعد حرارت رو متوسط میکنیم تا عدس بپزه.
بعد از یک ساعت دو عدد عصاره گوشت به عدس ها اضافه میکنیم. عصاره گوشت شور هست و توجه کنید نمک رو بعد از اضافه کردن عصاره بچشید و اگه نیاز نداشت نمک دیگه نمک نزنید.
یک ربع آخر پخت گلپر و دارچین رو اضافه کنید و در صورت تمایل در انتهای پخت پنجاه گرم کره رو با پیاز داغ روی عدسی بدید برای تزیین.

اگه دوست داشته باشید میتونید یک تا دو قاشق رب گوجه فرنگی رو زمان تفت دادن پیاز و عدس به غذا اضافه کنید. باعث خوشرنگ تر شدن عدسی میشه.
این عدسی به خودی خود لعاب داره ولی باز هم اگه خواستید تکمیل تر بشه و لعاب دار تر میتونید ابتدای پخت یک عدد سیب زمینی رو هم درسته یا خرد شده داخل عدسی بپزید و در انتها در عدسی له کنیدش.
معمولا میگن برای خوشرنگ تر شدن عدسی اون رو در ظرف و قابلمه مسی بپزید.

عدسی آماده شده رو به همراه روغن زیتون و لیمو و نان تازه در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.















