دلمه برگ رولی
این دلمه و مواد داخلی این دلمه تماما دست پخت مامانمه. و چون واقعا از دستورش خوشم میاد گذاشتم اختتامیه ی دلمه خورون وبلاگ. یعنی دیگه پست بعدی نمیخواد دلمه باشه.... هورا!!!
دلمه کلم و پیاز و قارچ رو هم بعدا میزارم
چند تا قلق کلی تو این پست میگم که خوندنش خالی از لطف نیست.
مواد لازم :
برگ مو تازه
گوشت چرخکرده
لپه
پیاز
برنج
سبزی تازه مخصوص دلمه
سبزی خشک مخصوص دلمه
رب گوجه فرنگی
سیر چند حبه
سرکه یا آبغوره یا گوجه سبز در صورت تمایل
ادویه شامل نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و فلفل قرمز
برگ هارو خوب میشوریم. و یک ساعت توی آب سرد میزاریم بمونه.
قبلا راجع به برگ خیلی توضیح دادم. یک نکته رو هم اضافه کنم. این سری که رفته بودیم برگ بخریم فروشنده گفت دو نوع برگ مو دارم. یکی معمولی و یکی زیتونی. که بیان نمودند که زیتونی کیفیت بهتری داره و ترش تره و اندازه اش درشت تره. درسته لطافتش کمتره ولی خوب مزه ی خوبی داره. شکلشم اینه :::
چون برگها لطافتش عالی نبود من کمی جوشوندمش. برای رول کردنم راحتره. آب رو میزاریم بجوش بیاد و بعد کمی نمک بهش میزنیم و برگ هارو توی آب در حال جوش میریزیم و شعله رو خاموش میکنیم. و بعد از یک دقیقه برگ هارو آبکشی میکنیم و روشون آب سرد میریزیم.
برای مواد داخلی
اول از همه لپه رو که قبلا خیس کردیم میپزیم .
برنج رو هم دو سه ساعت زودتر خیس میکنیم و میپزیم. و نیم پخت آبکشیش میکنیم.
مامانه من همیشه گوشت رو خام میزاره و نتیجه اشم عالی میشه. برنج و لپه و سبزی خشک و تر و ادویه رو خوب مخلوط میکنیم.
توی تابه کمی روغن میریزیم و پیاز نگینی رو بهش اضافه میکنیم و میزاریم پیاز سبک بشه و بعد سیر و ادویه و رب رو اضافه میکنیم. و حالا اونو به موادمون اضافه کرده و کاملا مخلوط میکنیم.
حالا دو مدل میتونیم رول کنیم. یکی از ابتدای برگ و یکی از انتهای برگ . دیگه فکر کنم تصویری بهتر باشه. کمی از مواد روی برگ میزاریم و میپیچیم.
روش دومم این مدلیه :::
روش دوم محکم تره.دلمه هارو توی قابلمه میچینیم و روشو با برگ میپوشونیم. این برگ های رویی مانع از حرکت دلمه ها میشه.
حالا سس مواد رو درست میکنیم. یک پیاز کوچک رو رنده کنید و توی روغن تفت میدیم تا سبک و بشه و بعد دو قاشق رب گوجه و ادویه هارو بهش اضافه میکنیم. و یک تا دو لیوان آب رو هم بهش اضافه کنید و مخلوط رو روی برگها بریزید. و بزارید با شعله خیلی کم مدت 3 یا 4 ساعت بپزه.
نکته ها :
برای خوشمزه تر شدن میتونید لابه لای دلمه های پیچیده شده آلو برقان بزارید. یا اگه ترش دوست دارید آلوچه.
در نهایت میتونید کمی سرکه رو با آب جوش و کمی شکر قاطی کنید و در انتهای پخت به برگها اضافه کنید(اگه از اول بریزید برگ ها سفت میشن)
میتونید در داخل مواد داخی دلمه از مقادری سرکه بالزامیک (یک نوع سس ایتالیایی) استفاده کنید. مثلا 3 یا 4 قاشق سرکه بالزامیک رو به مواد داخلی دلمه اضافه کنید و بزارید خوب هم بخوره تا به خورد مواد بره.
اگه حس میکنید دلمه هارو محکم نبستید و ممکنه حرکت کنند یک بشقابی چیزی روی سطح دلمه ها معلق کنید تا سنگین بشه.
دیدگاهها
----------------
سلام. نوش جون